За клуба

Баскетболен клуб – Панагюрище е създаден от група запалени по този спорт панагюрци в края на 2010 г. с идеята и в нашия град да има възможности за децата да тренират организирано баскетбол. Като цяло клубът осъществява обществено полезна дейност, както за развитието на баскетболната игра, така и за възпитанието и физическото развитие на подрастващите. Имайки предвид тези основни цели, треньорският състав работи отговорно и компетентно за възпитанието на децата като пълноценни личности и развитието им като талантливи баскетболисти.

Като всяко друго начало и тук стартът не е лек, но днес БК – Панагюрище вече предлага, организира и успешно тренира два отбора – момчета до 10 години и момчета до 14 години. При участията на клуба от по-голямата възрастова група в Държавното първенство, организирано от Българска федерация по баскетбол, в своята зона вече бяха записани и първите категорични успехи над отборите на БК – Перущица и СКБ „Тракия“ – Стамболийски. Макар и сравнително млад, Баскетболен клуб – Панагюрище е клуб с нарастващи амбиции за успешно бъдеще, който скоро ще намери своето място сред елита на страната.

Надеждите на клуба са свързани и с евентуално привличане на допълнително финансиране от спонсори и рекламодатели, което да осигури устойчиво развитие, стабилност и самостоятелност на клуба. Това ще спомогне за реализирането на нашите инициативи и планове, за да могат децата на Панагюрище да тренират в условия, които отговарят на високи стандарти и мечтите на тези деца да не останат само мечти, а да станат реални постижения. С малко помощ и лична ангажираност ние ще отговорим на очакванията не само на младите таланти, техните родители, но на обществото като цяло.

Няма коментари:

Публикуване на коментар