вторник, 4 ноември 2014 г.

"Талантът го имаме, трябва и малко късмет."

В духа и тона, с който футболните хора коментират слабото представяне на българските тимове, неделните мачове на любителите-баскетболисти от Панагюрище могат да бъдат предадени и така.

Загубата от не толкова очевидно по-силния отбор на „Балкан“ може да се дължи и на по-слабата ни резултатност в стрелбата. От самия резултат 39:32 се вижда, че никой от отборите не е блестял по този показател, а също и че и двата отбора са заложили на определено по-дефанзивна тактика с много продължителни нападения (а вероятно и изпъстрена с доста непредизвикани грешки), които явно са изчерпали и времето за игра. В такива ситуации често по-добрата спортна форма, опитът, а понякога и късметът натежават везните в посока на противниковия отбор.

Във втория мач за деня срещу Пловдивски университет загубата с 50:74 е още по-лесно обяснима като се има предвид, че това са млади момчета, по-добре тренирани, както във физическо, така и в тактико-техническо отношение, в сравнение със съществено по-възрастните любители на играта от Панагюрище, които намираме време за нея по час или два седмично най-много.

Загубите не са приятни, но удовлетворителното е, че знаем на какво се дължат и голяма част от причините са рамките на възможностите ни да ги отстраним. Дали ще започнем да тренираме истински сериозно, за да можем да се зарадваме с още 1-2 победи, или ще продължим предимно да се радваме на и да се разтоварваме чрез любимата ни игра, това зависи само от нас. И в двата случая обаче е важно да помним, че никой не може да ни отнеме радостните емоции по терените, приятно прекараното време с приятели и усещането да си в достатъчно добра физическа форма, за да се надбягваш и бориш с 20-годишни младежи. Удоволствието от играта и приятелствата остават и се помнят, а за точния брой на спечелените точки може да се поспори. Затова и играта на панагюрци не бива да жертва второто за сметка на първото. Да сте живи и здрави, приятели, и до нови срещи по терените!:) 

Няма коментари:

Публикуване на коментар