неделя, 12 октомври 2014 г.

Откриване на сезона

Днес (12.10.2014) се изиграха първите срещи от есенния полусезон на Баскетболната лига за аматьори - регион Пловдив. Двубоите се проведоха в зала "Асеновец" (Асеновград), където Баскетболен клуб - Панагюрище срещна шампионите от пролетния дял - отборът на БК Златоград. 

Проблемите в селекцията на нашите момчета (заболявания, контузии и неотложни ангажименти на основни играчи) доведоха дотам, че отборът ни игра през цялото време с една единствена смяна и на практика без играч на поста център. За да се компенсира изоставането в борбите за отскочили топки и играта под самия кош, където Цвятко Данеков сам успешно се бореше със силно превъзхождащия ни в ръстово отношение противник, отборът ни заложи на игра с множество бързи пробиви. Атаките на скорост на Александър Димитров и Петър Пайтаков дадоха своя резултат и на полувремето играта и резултатът бяха напълно изравнени. Активната и на моменти дори агресивна защита на нашите момчета, особено в лицето на Велчо Карайлев и Димитър Котов, напълно обезличи играта на титулярните гардове на противника, които традиционно имат най-голям точков принос за техния отбор.
Краткотрайното отпускане на панагюрци в третата част, което дойде вследствие на натрупаната умора, доведе до някои непредизвикани грешки, които заслужено бяха наказани от по-опитния ни противник. Дори многото ни успешни стрелби от зоната за 3 точки не успяха да върнат нашите момчета в спора за победата и БК Панагюрище отстъпи с минимална разлика. Известно организационно недоразумение беше отчетено в четвъртата част, когато поредица от редовно зачетени от съдията на терена кошове за нашия отбор не бяха записани на сметката на нашия отбор от съдиите на масата, но ни бяха дадени уверения, че случилото се е неволно и без умисъл.

Отборът на БК Панагюрище изигра срещата във ведро настроение, с висок дух и напълно спортсменски, което личи от минималното количество извършени нарушения. Заслугата за достойното представяне е наистина на целия отбор, който напълно се раздаде и само малка загуба на концентрация ни лиши от победата. Поздравления, момчета, и до нови подвизи през следващия кръг!


Няма коментари:

Публикуване на коментар